13.10.12

Amerikanske cookies m. chokolade

Her til aften besluttede jeg mig for at bage cookies, og kører derfor ned og handler ind! Men glemmer jeg ikke chokoladen i butikken? Jo, det gør jeg! Så mine cookies blev bagt uden chokolade, jeg er dog sikker på at chokoladen lige havde givet cookies'ne det sidste touch. Det er ikke sprøde cookies, men derimod nogle bløde lidt "seje" nogle.

Opskriften er sådan:

225 g smør/margarine
330 g. brun farin
2 æg
1 tsk vanillesukker
1 tsk natron
0,5 tsk salt
320 g mel
20 g havregryn
200 g chokolade

Smør og farin piskes kraftigt sammen, til det er luftigt. Derefter piskes æggene i, ét af gangen. Når det sidste æg er i, piskes der ekstra godt. Mel, havregryn, natron, salt og vanillesukker piskes i, dog ikke for længe. Til sidst tilsættes chokoladestykkerne (hvis man altså ikke har glemt dem i butikken!)

Ca. 2 spsk. dej lægges på bagepapir, med et godt mellemrum. Jeg lagde 9 på hver bageplade, og fik 17 cookies ud af dejen. En spiseske fugtes i lidt vand, og overfladen på kagerne glattes lidt ud. På den måde sikrer man at kagerne bliver ens :-)

Kagerne bages i ovnen ved 200 grader, i 8-10 minutter - afhængig af hvor bløde man vil havde dem.

TIP! Nødder kan evt. tilsættes! Fx valnødder.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar